Dos dies de Triumvirat a l'Escala

2013-05-10 08:00

El Triumvirat Mediterrani torna aquest cap de setmana amb una quarantena d’activitats. És la divuitena edició, i així l’Escala fa la seva particular reculada en el temps al moment en què ibers, grecs i romans convivien en aquest territori. 

Les activitats començaran aquest dissabte 11 de maig, amb Empúries com a escenari destacat, ja que la primera jornada comença amb visites teatralitzades romanes gratuïtes i demostracions i explicacions de com eren els guerrers i la societat grega dels segles VI i V aC a càrrec dels grups que participen a la Trobada Internacional de Recreadors de l’antiga Grècia. En total, una seixantena de guerrers de grups de Catalunya, Espanya i França, participen en aquesta trobada biennal, que aquest any ha escollit Empúries com a seu.

A la tarda del dissabte hi haurà noves oportunitats de participar en aquestes activitats i, a més, també començaran les previstes al nucli antic de l’Escala. En aquest sentit, a partir de les 16h es posa en marxa el mercat d’artesania i productes artesanals i a les 19h es comença a muntar el campament militar romà de la Legió V Macedònica I Cohort II Centúria de Blanes, uns convidats habituals del Triumvirat Mediterrani. 

Aquest any, l’exposició històrica es dedicarà a la medicina en l’època romana i es podrà veure al Museu de l’Anxova i de la Sal, on també hi haurà l’exposició del concurs de Fotografia del Triumvirat 2012. La inauguració coincidirà amb una conferència sobre l’”Evolució de les armes i formes de combat dels grecs: mites i tòpics”, a càrrec d’Eduardo Guillén, president del grup Athenea Prómakhos.

El diumenge és el dia de major activitat, concentrada a l’entorn de la Platja, la Riba i els carrers més propers del nucli antic. A la Platja, hi haurà el campament romà i els entrenaments militars romans, la lluita de gladiadors i una nova demostració dels guerrers grecs (al matí a Empúries i a la tarda a l’Escala). A la Riba, hi haurà la reconstrucció històrica d’oficis romans (ungüents, corder, salses, pesca, escriptura, mosaics...), passejades en poni, el carrousel ecològic i l’activitat Roma Víctrix, creada l’any passat i que dóna l’oportunitat, a qui ho desitgi, de convertir-se per uns instants en un legionari romà.

Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.