Dijous es posen a la venda les carrotes per a la Gala inaugural del Festival Còmic

2013-03-12 08:00

Aquest dijous 14 de març es posen a la venda les entrades per a la la Gala Inaugural del Festival Còmic de Figueres. Hi participaran la pallassa Pepa Plana, recent aterrada del Circ du Soleil, The Chanclettes, Reugenio, Xuriguera i Faixedas, Ytuquepintas i David Batlló. La gala serà presentada per Josep Maria Portavella de la companyia The Chanclettes. Tots són artistes catalans, ja que en aquesta 6ena edició, que es celebra del 18 al 28 d'abril a Figueres, tot el protagonisme serà pels artistes que viuen i treballen a Catalunya.

Per a aquest primer espectacle del dia 19 d'abril el Festival Còmic no vendrà entrades sinó carrotes que tenen un IVA reduït del 4% al costat del 21% de l'IVA que s'aplica a la cultura. Amb aquesta acció de protesta ideada originàriament al Teatre de Bescanó i que el Còmic repetirà el 19 d'abril en la seva Gala inaugural es vol deixar clar que "no és una campanya d'evasió d'impostos sinó un acte de dignitat més davant una decisió política desafortunada i contraproduent del Govern espanyol". 

L'objectiu és que públic, artistes i organitzadors mostrin el seu rebuig a un IVA que està frenant inútilment el consum cultural. Les carrotes, amb l'entrada de regal a la gala, es podran comprar per 12 euros a la paradeta del Teatre El Jardí dijous de 19 a 21 hores i també a Girona, a Fruites Alt Empordà al Mercat del Lleó i a Barcelona a la parada 536 de Marc Besora del Mercat de la Boqueria.