Detinguts in fraganti sis homes en dos dies per cometre robatoris i furts a l’interior de vehicles a Darnius i a l'AP-7 a Garrigàs

2017-05-17 17:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Alt Empordà – Figueres van detenir els dies 13 i 14 de maig, a Darnius i Garrigàs, sis homes d’entre 20 i 49 anys, de nacionalitat espanyola, kosovar, txeca i sèrbia, amb domicilis a Figueres, Prat de Llobregat, Barcelona i desconeguts. A tres d’ells se'ls considera presumptes autors d’un robatori amb força a interior de vehicle. A tres més se’ls acusa d’un delicte de furt a interior de vehicle, un delicte d’atemptat i un delicte de resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

El passat 13 de maig, a mig matí, i en el marc d’un dispositiu de vigilància per d’evitar robatoris a interior de vehicle, una patrulla en servei de paisà que estava situada al pàrquing de la presa del pantà de Darnius-Boadella va veure com un vehicle amb tres ocupants hi entrava i, després de fer algunes voltes, l’abandonava.

Mitja hora més tard aquest mateix turisme tornava al pàrquing per estacionar-se al costat d’altres cotxes. Els agents que estaven observant els fets, van veure com un dels ocupants en baixava i mirava dins els vehicles estacionats. Poc després va fer una senyal a la resta d’ocupants per tal que baixessin i comencessin a forçar la finestra dreta davantera d’un turisme, colpejant el vidre amb un tornavís.

El lladres van aconseguir trencar-lo i sostreure’n una bossa de mà de l’interior. Un cop perpetrat el robatori els lladres van pujar al seu cotxe i van intentar marxar, però immediatament van ser interceptats per la patrulla que els va identificar i detenir.

En l’escorcoll els mossos van localitzar un tornavís, una bossa, uns prismàtics i dues carteres de pell amb diners a l’interior, documentació i targetes de crèdit a nom de dos ciutadans. 

L’endemà mateix, els agents van detenir tres homes més com a presumptes autors d’un delicte de furt, un delicte d’atemptat i un delicte de resistència i desobediència a agents de l’autoritat.

Els fets van succeir el matí del 14 de maig, quan una patrulla de paisà estava duent a terme tasques de vigilància en una àrea de descans de l’AP7 sentit sud.

Mentre duien a terme tasques preventives van observar com un turisme amb tres ocupants entrava a l’esmentada àrea i estacionava. Els mossos van veure com un dels ocupants baixava del cotxe i es dirigia a diversos turismes amb plaques estrangeres per distreure’n els ocupants per tal que la resta d’homes poguessin cometre el delicte.

En el moment en què els lladres van aconseguir, a través de la distracció i l’engany, la cartera de l’interior d’un turisme amb plaques franceses, van pretendre fugir incorporant-se a l’autopista.

En aquell moment els agents els van barrar el pas fent ús dels prioritaris i de la senyal acústica. El vehicle va fer marxa enrere i va intentar fugir volent atropellar un agent que es trobava a peu de l’àrea. Finalment, els mossos els van aconseguir aturar i detenir. En l’escorcoll se’ls va localitzar una cartera de pell amb documentació diversa a nom d’una ciutadana i trenta euros.

Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el dia 15 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.