Detenen un home que va assaltar amb violència una casa de Roses el mes de juny

2012-09-30 11:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial de Girona han detingut Hamza R.E, de nacionalitat marroquina, 27 anys i veí de Montcada i Reixac, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació comès a la localitat de Roses. Els fets van passar a la urbanització Mas Fumats d’aquest municipi al mes de juny quan Hamza R.E, acompanyat de tres persones, van accedir a la urbanització amb l’objectiu d’assaltar una de les cases de la urbanització.

Segons es desprèn de les investigacions, els autors s’haurien desplaçat fins el lloc dels fets amb el vehicle de la dona de Hamza R.E, la matinada del 21 de juny. Un cop a la urbanització, el detingut hauria accedit a l’immoble en companyia d’un dels ocupants del vehicle, mentre els altres dos es quedaven al seu interior a una certa distància per vigilar i alertar en cas de presència d’alguna patrulla de policia.

En el moment d’entrar a la casa, tapats amb passamuntanyes, van comprovar que només hi havia una dona que feia funcions d’assistenta i que els propietaris eren fora. Mentre un dels dos autors lligava i emmordassava la dona en una de les habitacions, l’altre es va dirigir a la caixa forta, de dimensions mitjanes, i la va colpejar repetidament amb una destral a la zona de les frontisses fins aconseguir esbotzar-la.

Els dos homes es van endur joies, diners en metàl·lic i un vehicle que estava estacionat al garatge de l’immoble i que poc després va ser recuperat pels mossos a la Urbanització Mata.

Cap a les 06:00 del matí d’aquell mateix dia, el vehicle en el que viatjaven els lladres, va ser detectat per la Policia Local de Roses quan accedia a l’AP-7. En advertir la dotació policial,  Hamza R.E va accelerar i va fer saltar les barreres de l’autopista, a l’alçada de Bàscara-l’Escala. El vehicle va ser localitzat dies més tard al municipi de Verges. En aquest moment de la investigació, es va poder determinar que la persona titular del Mercedes CLK era Florentina T., de nacionalitat romanesa, de 24 anys i veïna de Montcada i Reixac, parella de Hamza R.E. Aquesta dona va denunciar dos dies després del robatori que el 19 de juny li havien sostret el vehicle. En un operatiu realitzat el passat 26 de setembre els mossos van detenir Hamza R.E, pel robatori violent al domicili i van imputar a Florentina T un delicte de simulació de delicte. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.