Detenen un home i una dona per simulació de robatoris a Figueres

2016-09-28 16:30

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir els dies 22 i 23 de setembre, un home i una dona, de 40 i 44 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte de simulació de delicte, a més a l’home se’l relaciona amb un robatori amb força a un establiment. Per altre banda, també es va denunciar a un home per simular un robatori amb violència.

El 30 de juny una dona va denunciar un robatori amb força al seu domicili de la població de Figueres. Segons ella, li havien sostret diners en metàl·lic, un ordinador portàtil, dues tauletes, joies i una càmera de fotografiar.

El mateix dia, el propietari d’una perruqueria situada sota el domicili on suposadament s’havia produït el fet anterior, va denunciar un robatori dins l’establiment. Algú havia desmuntat el llistó de fusta de la finestra i havia robat dues màquines de tallar cabells.

Arran de les denúncies els mossos van iniciar una investigació que va permetre descobrir que no havia existit robatori dins del domicili. A més, des de la balconada de l’esmentat pis havien entrat a robar a la perruqueria.

Continuant amb les indagacions, els agents van localitzar tots els objectes denunciats com a sostrets en els dos casos, en una botiga de productes de segona mà de Figueres. La mateixa dona que va presentar la falsa denuncia, els havia portat a vendre. Pel que fa als objectes sostrets a la perruqueria, els havia venut un home, que era el presumpte lladre.

Amb tots els indicis, els mossos van detenir la parella com a presumptes autors d’un delicte de simulació de delicte, i a l’home també per un delicte contra el patrimoni.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 23 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.

D'altra banda, el 4 de setembre un home va denunciar que li havien sostret el telèfon mòbil i 25 euros, a punta de navalla per part de quatre joves en un carrer de Figueres.

Arran de la investigació els mossos van esbrinar que els fets denunciats no havien ocorregut. Després de parlar amb el denunciant, aquest va admetre que s’ho havia inventat. Els mossos van citar a l’home per tal de presentar-se davant el jutjat d’instruccions de guàrdia de Figueres.