Detenen un camioner a Vilamalla per conduir amb una taxa d'alcohol deu vegades superior a la permesa

2018-07-10 13:00

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector de Borrassà, van detenir el passat 8 de juliol un home de 50 anys, de nacionalitat ucraïnesa i amb domicili a Siauliai (Lituània), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible.

El passat 8 de juliol, a tres quarts de vuit del matí, es va produir un accident de trànsit entre dos camions al carrer Europa del polígon de Vilamalla. En arribar al lloc, els mossos van comprovar que els dos conductors estaven il·lesos i només hi havia danys materials als vehicles. A més, també van observar que un dels conductors presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

En sotmetre’s a la prova va donar un resultat positiu de 1,53 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més de deu vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0,15 mg/l. Per tot això, els mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el camió.

El detingut va passar ahir dilluns a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual el va deixar en llibertat.

En una altra actuació, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector Borrassà, van denunciar administrativament el passat 6 de juliol, un home, de 29 anys i de nacionalitat francesa, com a presumpte autor d’una infracció de velocitat recollida al Reglament General de Circulació.

Els fets van passar el mateix 6 de juliol, en un control de velocitat que els agents de trànsit havien establert al quilòmetre 36.5 de l’autopista AP-7, dins del terme municipal de Borrassà. Cap a dos quarts d’una del migdia, els mossos van detectar un turisme que circulava a 200 km/h, per un tram limitat genèricament a 120 km/h.

Els agents van aturar el vehicle i van denunciar el conductor per una infracció administrativa que li podria comportar la retirada de 6 punts del permís de conduir i un cost econòmic de fins a 600 euros.