Detenen tres homes per robar en cinc botigues de la Jonquera

2017-02-08 18:00

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Empordà a Figueres, van detenir el dia 2 i 3 de febrer, tres homes, de 24, 31 i 36 anys, de nacionalitat marroquina i palestina veïns de la Jonquera, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força. A un d’ells se li imputen tres dels cinc robatoris, mentre que al segon individu se li imputen dos dels robatoris i el tercer detingut només se’l considera autor d’un dels cinc fets.

El primer cas van passar el cap de setmana del 22 i 23 de gener, en una botiga de la Jonquera, que estava tancada al públic des del passat més de novembre. Els autors van trencar el vidre de l’establiment i van sostreure 60 patinets elèctrics, 80 jaquetes i 120 bosses de mà.

El segon fet va ocórrer la matinada del dia 27 de gener, en el mateix establiment i amb el mateix modus operandi. Aquesta vegada van sostreure diverses bosses de mà, algunes caçadores, i 30 ampolles de perfum.

L’endemà mateix, dia 28, es va produir el tercer robatori a la mateixa botiga, en aquest cas es van emportar perfums, però es va poder recuperar diverses peces de roba que uns treballadors d’un supermercat van trobar a pocs metres del comerç, al costat d’un contenidor.

El vespre del mateix dia, l’alarma es va activar de nou al mateix negoci i, en aquesta ocasió, pel mateix forat per on els lladres van accedir les altres vegades, van entrar al local i es van endur una jaqueta i diverses colònies.

Finalment, el matí del diumenge dia 29 de gener l’alarma d’una segona botiga es va activar. Aquesta botiga també es trobava tancada al públic des de feia mesos. En aquest cas el lladre va marxar precipitadament i es van poder recuperar els objectes que volia sostreure ja que els va abandonar pel carrer.

Arran aquests fets, els mossos van investigar-ne l’autoria i després d’estudiar diferents indicis els dies 2 i 3 de febrer, a la Jonquera, van detenir tres homes relacionats amb els robatoris.

Els detinguts, tots amb antecedents, van passar el dia 3 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.