Detenen in fraganti dos joves i un menor que acabaven de robar en una casa de l'Escala

2017-05-08 16:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, juntament amb efectius de la Policia Local de l’Escala, van detenir el passat 4 de maig, tres homes, dos majors d’edat, de 26 i 18 anys, i un menor d’edat, de nacionalitat espanyola, gambiana i marroquina, i veïns de l’Escala i Ripoll, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força.

La nit del 3 al 4 de maig es va produir un robatori amb força a l’interior d’una segona residència del carrer Figuera de l’Escala. De l’interior del domicili van sostreure diverses ampolles de licor, estovalles, un rellotge i eines de treball, entre altres objectes.

L’endemà, gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van saber que un turisme acabava de marxar del davant de la mateixa casa on el dia anterior havien robat. Amb la descripció que tenien, els mossos van localitzar un vehicle de les mateixes característiques a la zona de la platja de Riells. A l’interior del cotxe van localitzar ampolles de licor, guants, diverses eines i una maneta de porta.

En fer les comprovacions a la casa on havien entrat a robar, els policies van constatar que els lladres havien desmuntat les portes exteriors de fusta, havien forçat la porta metàl·lica i també havien desmuntat la maneta d’aquesta porta, per tal d’accedir a l’interior. Els mossos van comprovar que la maneta trobada dins del cotxe coincidia amb la que havien arrencat a la porta de la casa.

Per aquest motiu, es va detenir als tres joves com a presumptes autores de dos robatoris amb força. La investigació continua oberta per tal d’esbrinar si els detinguts poden estar relacionats amb altres fets delictius.

El menor va quedar en llibertat i passarà a disposició de la fiscalia de menors quan sigui requerit.

El detinguts majors d’edat van passar el dia 6 de maig a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.