Detenen dos homes que robaven al Paratge de Ses Oliveres de Cadaqués

2013-11-15 18:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses conjuntament amb agents de la Policia Local de Cadaqués van detenir el dia 9 de novembre dos homes de nacionalitat marroquina, de 28 i 34 anys, el primer sense domicili conegut i l’altre veí de Castelló d’Empúries, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a l’interior de domicili. Al segon també se li imputa un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat.

Des de principis de novembre els dos cossos policials van muntar un dispositiu de vigilància, arran de diversos robatoris en domicilis de segona residència de la zona del Paratge de Ses Oliveres.

El dispositiu va donar resultats el dia 9 de novembre. Pels volts de la una i mitja de la matinada una patrulla de policies no uniformats van veure que algú es movia dins d’una de les cases amb la llum d’una llanterna.

Quan els agents s’hi van acostar i es van identificar com a policies, un home va sortir de la casa i es va enfrontar contra ells de manera violenta. Després d’un breu forcejament, l’home va acabar detingut i tots els agents va resultar ferit lleument al caure al terra.

Seguidament els policies van veure com diverses portes de la casa estaven forçades i van entrar per comprovar si hi havia altres persones a l’interior. En una de estances van localitzar un altre home, el qual també va ser detingut per la seva relació amb el robatori.

Posteriorment els agents van inspeccionar l’exterior de l’habitatge i van localitzar nombrosos objectes com ara bicicletes i roba que els lladres havien acumulat amb la intenció de recollir més tard. També hi havia eines susceptibles de ser usades per cometre robatoris.

En un carrer proper, al costat del cementiri de la població, es va trobar una furgoneta que constava a nom d’un dels detinguts. A l’interior del vehicle hi havia més eines, telèfons mòbils, tabac i tot tipus d’aparells electrònics. 

La investigació continua oberta per tal de determinar si el material recuperat està relacionat amb altres fets delictius.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents, van passar l’11 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.