Detenen a Figueres un noi francès de 19 anys per conduir temeràriament per la N-II i envestir un vehicle policial

2017-04-25 12:30

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona juntament amb agents de seguretat ciutadana de la comissaria de Figueres han detingut aquesta matinada passada, un home de 19 anys, de nacionalitat francesa i veí de Toulouse (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir temeràriament, atemptat als agents de l’autoritat i danys.

Els fets s’han iniciat cap a la una de la matinada d’avui dimarts, a l’altura del punt quilomètric 770 de la carretera N-II, dins del terme municipal de Capmany, on una patrulla de paisà dels mossos ha detectat un turisme que circulava en sentit sud a gran velocitat. 

Els agents han seguit aquest vehicle i han comprovat que el conductor estava conduint temeràriament ja que, a més de circular a gran velocitat, estava fent diversos avançaments en línia contínua.

Els mossos han seguit aquest turisme i han arribat a la població de Figueres on l’han aconseguit aturar. Tot i això, el conductor no ha fet cas a les indicacions dels policies i ha reprès la marxa sense respectar cap dels semàfors de la ciutat. Posteriorment, ha fet un canvi de sentit i ha circulat altra vegada en direcció nord per tornar a la N-II, però en aquell punt una altra patrulla ha bloquejat la via amb un vehicle policial.

El conductor fugitiu, en veure la carretera tallada, ha aturat el vehicle momentàniament, però tot seguit ha accelerat bruscament i ha impactat amb la part posterior del cotxe policial. Tot seguit, de l’interior han sortit dos homes que han fugit corrent.

Immediatament, diverses patrulles de mossos han fet una recerca per la zona i han localitzat un dels fugitius. Al detingut se li ha intervingut 7.100 euros que portava amagats dins d’una sabata. La investigació continua oberta per tal de localitzar al segon implicat.

El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.