Des de febrer ja es podrà pagar per telèfon mòbil a les zones d'aparcament regulat de Figueres

2014-12-16 15:00

El mes de febrer del 2015 entrarà en funcionament a Figueres el sistema de pagament per telèfon mòbil i web a les zones d'aparcament regulat que hi ha a la ciutat i que regula l'empresa municipal Fisersa. Aquesta modalitat s'afegirà a les modalitats ja programades, tradicional i amb targeta bancària, i permetrà utilitzar-lo a les ja existents zones blaves i les properes zones d'estacionament per a residents que també està previst engegar a principis d'any.

Parkeon, a través de la seva aplicació Woosh, ha estat l'escollida per dur a terme aquesta millora que ja ha implementat a ciutats com Dublín, Edimburg o Colònia. Els usuaris que vulguin utilitzar aquest nou sistema de pagament s'hauran de registrar a Woosh, ja sigui a través del mòbil o des de la pàgina web. En aquest pas s'hi haurà d'incloure el registre de la matrícula del vehicle (o vehicles) i la informació de la targeta bancària.

Entre altres opcions que aporta aquest nou sistema de pagament hi ha l'accés a l'històric dels tiquets comprats, notificacions quan la durada del tiquet està a punt de finalitzar i la possibilitat d'augmentar l'estada sense la necessitat de dirigir-se al parquímetre. La plataforma de pagament per mòbil o via web accepta els sistemes operatius, Android i IOS.

El conseller delegat de Fisersa, Manel Toro, explica que “aplicarem aquest nou sistema perquè creiem que un cop estem aparcats, ja sigui a les zona blava o la verda, era quasi una obligació facilitar el pagament i incloure la modalitat de fer-ho a distància”.

Canvis als nous parquímetres
Durant el mes de novembre es va realitzar una renovació i ampliació dels parquímetres de la ciutat que aquest desembre s'ha acabat de completar amb la reprogramació de les màquines. En aquest sentit, i segons explica el gerent de Fisersa, Lluís Martínez, “després de copsar l'opinió dels usuaris de la zona blava hem decidit treure l'obligació de posar la matrícula a l'hora de treure el tiquet d'estacionament”.

La necessitat d'introduir a matrícula si que serà imprescindible si es vol estacionar a les futures noves zones verdes d'estacionament perquè és a través d'aquest sistema es podrà controlar que el vehicle pertany a un resident a l'àrea delimitada per aquests nous espais.