De 'Green onions' a 'Everybody needs somebody to love' a Peralada amb la trepidant Blues Brothers Band

2016-08-16 11:30

PERALADA/Carles Pujol

Noranta minuts del millor blues i soul en un espectacle ianqui total. The Original Blues Brothers Band han passat pel Festival de Peralada obrint amb les instrumentals "Green onions" i "Peter Gunn" i rematant l'actuació amb "Sweet home Chicago" i en el bis, com no, amb "Everybody needs somebody to love" amb el públic dempeus.

D'aquells primers Blues Brothers dels 70 només queden el guitarrista Steve Cropper i el saxofonista Lou Marini que va dedicar unes paraules en castellà a l'auditori agraïnt la complicitat del públic, la màgia de l'entorn i, fins i tot, el vi de Peralada.

Els nous vocalistes de la banda, fent el paper dels recordats John Belushi (mort l'any 1982) i Dan Aykroyd, són Tommy McDonnell i Rob Paparozzi, que a més bufen l'harmònica, i compten amb un tercer "brother" cantant com és Bobby Harden. Tots tres amb els icònics barret, corbata i ulleres negres. En total onze veterans músics en escena que aconsegueixen moments d'alt voltatge amb clàssics com "Going back to Miami", "Soul man" o "Minnie the moocher".

Foto: Miquel González - Shooting