Constitueixen una plataforma per a reclamar l'edifici definitiu de l'Institut de Vilafant

2015-10-13 17:00

Després de més de 7 anys en barracons i d'augmentar exponencialment en nombre d'estudiants (actualment prop de 400), els pares i mares d’alumnes de l'Institut de Vilafant, s'han coordinat per engegar una plataforma que treballarà perquè es posi fil a l’agulla en la construcció de l’edifici definitiu del centre educatiu.

L’Ajuntament ja té disponibles els terrenys on es farà aquest equipament, situat al costat del pavelló esportiu de la localitat, però tot i que s'ha insistit a l'Administració que la construcció de l'edifici és una necessitat immediata, no ha sigut fins aquest curs acadèmic que, amb l'ampliació d'estudis post obligatoris de batxillerat i cicles formatius i amb el conseqüent increment d'alumnes, s'ha fet evident que aquesta construcció no es pot ajornar més temps.

Els estudiants veuen clars els desavantatges d'estar en barracons, comenten que a  l'estiu hi fa molta calor i a l'hivern hi fa fred per falta d’aïllament tèrmic i acústic, hi manca equipament i espai (sense aules de música o dibuix, per exemple, o una aula polivalent on fer-hi formació col·lectiva, entre d’altres). Efectivament, tot i el mòdul reutilitzat que han cedit des del Departament d'Educació i que resol només temporalment els espais mínims per a la docència, el nombre d'alumnes ha de créixer encara més en el proper curs, com a mínim, amb dos grups a 2n de batxillerat i 2n de cicles formatius.

Per aquest motiu, es constitueix la Plataforma de Pares d’Alumnes per a l’edifici de l’Institut de Vilafant, disposada a endegar tot tipus de mesures de pressió amb la finalitat d'accelerar una demanda que és essencial per a tots. A la Plataforma s’hi han adherit també representants de les AMPES de les escoles d’Educació Infantil i Primària de Borrassà i Vilafant (Centres Sol i Vent i Les Mèlies) i ja han tingut una primera trobada amb la direcció del centre i el representant de l’Ajuntament per presentar la iniciativa.