Concurs i Fira del Bolet a Albanyà els dies 22 i 23 d'octubre

2016-10-18 18:00

Per desè any consecutiu, el càmping Bassegoda Park d’Albanyà organitza el ja consolidat Concurs de Bolets, que cada edició aplega un gran nombre de participants, tant clients del complex de bungalous com persones que no en són usuàries habituals. Així mateix, l’endemà, Albanyà celebrarà la VI Fira del Bolet, organitzada per l’Ajuntament del municipi. 

Tenint en compte que el càmping Bassegoda Park es troba al bell mig del Parc d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa, una zona on creixen una gran quantitat de bolets (especialment ous de reig, rovellons, pinetells, ceps, rossinyols, rossinyols de pi, llenegues, escarlets i fredolics), el seu director, Esteve Guerra, va decidir organitzar anualment aquest concurs per tal de promocionar un dels territoris més desconeguts de l’Empordà a partir d’una activitat de lleure tan pròpia de casa nostra com la d’anar a caçar bolets. 

Enguany, el concurs tindrà lloc el proper dissabte 22 d’octubre de 2016 i inclourà premis a cinc categories: primer, segon i tercer premi a la major quantitat de bolets, i un premi especial al bolet més gran (en pes) i un altre al boletaire més petit.  

La trobada dels concursants tindrà lloc a les 8 del matí al restaurant Agumas del càmping i la sortida serà mitja hora més tard. El concurs durarà fins les 12 del migdia, moment en què es portarà a terme la pesada de cistells i el lliurament dels premis a càrrec del micòleg Santi Sapés i la família Cufí. De 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 els més petits podran gaudir al mateix càmping d’animació infantil i d’un castell inflable amb els bolets com a protagonistes. Tot seguit, a les 14:00 hores, es celebrarà un dinar popular al mateix restaurant. En acabar, a les 16:00, els assistents podran gaudir d’una visita guiada a l’exposició de bolets tòxics i comestibles de la mà del micòleg Santi Sapés.    

La inscripció al concurs de bolets té un preu de 3 euros per persona. En canvi, per a qui assisteixi al dinar o s’allotgi al càmping, la inscripció al concurs serà gratuïta.

Pel que fa a la Fira del Bolet, que organitza l’Ajuntament d’Albanyà i esdevé la primera d’aquestes característiques a tot l’Empordà, se celebrarà el diumenge 23 d’octubre. Durant tot el dia (de 10:00 a 20:00 hores), els carrers del nucli antic del poble s’ompliran de parades d’artesania i alimentació relacionades amb el món del bolet i, al local cultural “La Rectoria”, es podrà visitar una exposició de bolets tòxics i comestibles a càrrec del micòleg Santi Sapés. Cal remarcar que en les edicions anteriors va ser una de les exposicions de bolets més gran de Catalunya amb més de 200 espècies de bolets. A les 13:00 hores, tindrà lloc el pregó inaugural a càrrec del meteoròleg i boletaire Dani Ramírez i una hora més tard, hi haurà un dinar boletaire al restaurant Agumas del càmping Bassegoda Park. Paral·lelament, pels carrers del poble, hi haurà un tast de cuina del bolet organitzat per la Comissió de Festes d’Albanyà. A les 16:00 hi haurà l’actuació del grup d’animació infantil El Pot Petit. A més, durant tot el dia hi haurà un tobogan gegant, una gàbia de boles, jocs esportius i un concurs de munyir la vaca bonica, música per a mainada, corrandes i molt més a càrrec de Samuel Arderiu. A més, a la zona verda de la Resclosa d’Albanyà, hi haurà passejades en poni a càrrec de Tatanca Rutes a cavall. Aquest any, com a novetat, hi haurà passejades a peu per diferents indrets del poble, a La Resclosa, Font del Comú i carrer Sant Llorenç. Hi haurà pàrquing senyalitzat a l’entrada del poble.