Comencen les sessions de participació ciutadana del PAM de Figueres

2012-10-10 15:00

El Govern municipal ha començat, aquesta setmana, les sessions sectorials de participació ciutadana previstes en Pla d’Acció Municipal (PAM). La primera reunió, realitzada aquest dilluns, s’ha fet amb els representants de les entitats del sectors social i sanitari de la ciutat. 

Les trobades continuen aquesta i la setmana vinent amb el següent ordre: entitats esportives, joventut i de lleure; educatives; de comerç i empresa; associacions de veïns; i, finalment, entitats de l’àmbit de la cultura. Tot això amb l’objectiu de portar el PAM al ple ordinari de novembre per a la seva aprovació definitiva. 

La tinent d'alcalde, Marta Felip, destaca aquest procés com una experiència pionera a Figueres on els ciutadans i entitats poden intervenir directament en les polítiques que es fan des de l’administració més propera. “És una oportunitat per avançar més en la participació ciutadana i en la transparència” explica Felip, qui afegeix que “la ciutadania pot fer aportacions directes, dir la seva opinió i demanar que es prioritzin algunes accions. A més, naturalment, d’aportar noves propostes”. 

Full de ruta 

En el Pla d’Acció Municipal 2012–2015 s’hi projecten 440 propostes que el Govern vol executar fins a final del mandat. Unes propostes que s’engloben en cinc àrees: ciutat creativa i d'oportunitats, ciutat dels detalls, ciutat de les persones, ciutat verda i per una administració més propera, austera i eficient. Tot i les trobades sectorials, l’Ajuntament recorda que la participació ciutadana continua oberta a tothom i que  el document del PAM es pot consultar al web municipal. S'hi poden fer totes les aportacions necessàries a través del correu electrònic pam@figueres.org.

Del resultat de les trobades, i de les aportacions individuals, en sortirà una memòria participativa que deixarà constància del que volen els ciutadans i les seves prioritats.