Comencen les obres del centre de promoció CasaEmpordà

2011-10-25 14:00

Les obres per convertir l’antic escorxador de Figueres en un centre de promoció de productes locals i en la nova oficina municipal de turisme ja han començat. Els treballs, amb un pressupost de 720.613, 76 euros, van a càrrec de l’empresa Arcadi Pla SA.

Recordar que aquests treballs són una primera fase per a la conversió de tot el complexe de l’escorxador. D’aquesta manera ara es faran les feines d’adequació de la planta baixa i de consolidació de tot l’edifici. Unes obres suficients per posar en funcionament el centre de promoció de productes locals i la nova oficina de turisme de la ciutat. Més endavant, i en una segona fase, es farà la primera planta, s’incorporarà l’espai que actualment ocupa l’Arxiu Comarcal i es reformarà la plaça.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, recorda la importància de CasaEmpordà per a la promoció de l’Empordà, dels productes de qualitat de la zona, de la DO Empordà i, per a la promoció turística. “Serà un centre de referència a la comarca i fixarà una nova centralitat a la ciutat. És una obra que iniciem en un context difícil, el qual ens marcarà el ritme d’execució de tot el projecte”, ha explicat Vila.   

El centre
A CasaEmpordà els visitants hi trobaran un espai dedicat a la promoció i venda de productes de l’Empordà, amb prop de 400 referències. A més, l’Ajuntament hi traslladarà l’Oficina municipal de turisme, la qual amb aquest nou espai passarà a ser de primer categoria i a oferir una millor atenció als visitants.