Cinc equips del Túnel de Vent d'Empuriabrava participaran en el Campionat del Món de Vol Indoor a Canadà

2017-10-14 11:00

WINDOOR Túnel de Vent d'Empuriabrava disputarà els seus tercers Mundials de vol indoor amb l'objectiu de revalidar els resultats obtinguts a la Copa del Món, celebrada l’any passat a Polònia, on dos dels seus equips van aconseguir l'Or i el Bronze de les categories de vol relatiu FS Open i FS femení. En aquesta propera edició del Campionat del Món de Vol Indoor que se celebrarà a Mont-real (Canadà), del 20 al 22 d'octubre, hi competiran 5 equips del Túnel de Vent d'Empuriabrava.


D'una banda, l'equip WINDOOR DC, seleccionat en el 1er Campionat FAE de vol indoor, celebrat el mes de gener passat al túnel de vent empordanès, representarà a Espanya en la disciplina de vol dinàmic per parelles, 2 Way Dynamic. L’equip està integrat pels voladors César Rico i Dani Gallego, que ja formen part de l'elit del vol indoor nacional.


D'altra banda, l'equip Windoor Team competirà en la categoria 4 Way Dynamic. En aquesta formació de vol dinàmic per equips hi competeix, novament, l'atleta de Benidorm César Rico, i el català, Dani Gallego, acompanyats dels voladors locals Àlex Herrera i Álvaro Valdés, tots ells formats al túnel d'Empuriabrava. El planter de WINDOOR compta amb una dilatada experiència en competicions internacionals i aquesta temporada ha entrenat de manera intensiva per a poder sorprendre jutges i públic amb les seves rutines de vol dinàmic, usant tot l'espai del túnel per volar en 3 dimensions, a màxima velocitat.

 

Així mateix, l'equip de vol relatiu Windoor RealFly Full Speed, capitanejat pel tetracampió mundial Raph Coudray, intentarà revalidar l’Or aconseguit fa dos anys per ell mateix als Mundials de Praga de 2015, en la categoria de vol dinàmic 4WD. Per aquesta ocasió, Coudray, 16 vegades campió de França,  competirà en la disciplina de vol relatiu VFS, de gran exigència tècnica, sobretot per les rutines que inclouen la realització de diverses figures geomètriques en posició vertical, amb el cap en alt (head up) o bé a baix (head down). Els companys de Coudray són reconeguts campions del vol indoor, i formen part de la delegació francesa present en aquests Mundials, que entrena habitualment a  WINDOOR: Edouard Henry, Micka Melo i Frédéric Nenet.

 

A banda de la seva pedrera, WINDOOR patrocina a altres 2 competidors. D'una banda, als campions del món de vol relatiu, els imbatibles Hayabusa, que intentaran un any més situar-se a la part més alta del pòdium en la categoria de vol en formació FS Open. De l’altra, el jove campió de França en la modalitat Freestyle júnior, Mateu Limnaios, que competirà en aquesta creativa modalitat del vol indoor individual caracteritzada per la combinació de dinàmiques d'estil lliure (freestyle) amb música i ball. En aquesta disciplina competitiva els jutges valoren la coreografia des d'una vessant tècnica i artística i puntuen aspectes com l'habilitat i la creativitat dels voladors a l'hora d'executar les seves rutines.

 

El WISC 2017 és la 4a Competició Mundial de Vol Indoor celebrada sota les regles de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI). La directora del túnel de Vent d'Empuriabrava, Aida Rico, explica que "WINDOOR dóna suport als millors atletes de vol indoor i situa Empuriabrava al mapa de les competicions internacionals, tant amb la seva participació en els campionats més destacats com amb l'organització de la 5a edició de THE WIND GAMES, que se celebrarà el proper mes de febrer ".

 

El 2n Campionat FAI del Món de Vol Indoor reunirà més d'un centenar d'equips procedents de més de 25 països que competiran en 4 modalitats del vol indoor: Vol en formació (FS: Open, femení i júnior); Vol en Formació Vertical (VFS Open), Vol dinàmic (parelles: Dynamic 2 WAY i en equips de 4 voladors: Dynamic 4WAY) i estil lliure (freestyle: Open, Junior).

 

El 2n Campionat FAI del Món de Vol Indoor es farà  al Túnel de vent Skyventure Mont-real al Canadà. És tracta d’un túnel de 45 peus d'alçada (13,76 metres) i 14 peus de diàmetre (4,26 m) que arriba a una velocitat màxima de 290 km /h.