Càritas i l'Ajuntament de Figueres oferiran vivenda a tres dones amb fills en situació d'exclusió residencial

2015-01-28 14:00

La Comissió Informativa de territori i serveis a les persones ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Figueres i Càritas Diocesana de Girona per al foment de mesures d’allotjament temporal per a persones en situació d’exclusió residencial per una durada de quatre anys.

L’Ajuntament de Figueres ha detectat un augment constant i progressiu de persones residents i empadronades a la ciutat, especialment dones, en situació d’exclusió residencial, que es veuen abocades a viure en condicions molt precàries, allotjades en infrahabitatges o en habitacions d’habitatges sobre ocupats i en ocasions amb càrregues familiars no compartides.

Des de Càritas Diocesana Girona i l’Ajuntament s’està treballant conjuntament per desenvolupar el projecte Pati, que té com a objectiu afrontar aquesta situació. L’immoble escollit per desenvolupar el projecte és propietat del Bisbat de Girona i l'ha cedit a Càritas per 5 anys. Està ubicat al c/ Dr. Barraquer, 6 de Figueres i les dimensions permeten acollir fins a tres dones amb els corresponents fills.

Paral·lelament a la tramitació administrativa, tècnics de Serveis Social i de Càritas, a causa del pes social i urgent de la qüestió, ja estan valorant possibles candidates i totes les especificitats tècniques que requereix el projecte.

Així mateix, el consistori figuerenc aportarà 15.000€ anuals durant la vigència del conveni – previst per a quatre anys amb possibilitat de pròrroga – per tal d’ajudar a cobrir el conjunt de despeses del projecte en concepte de contractació de professionals, subministraments o manteniment del pis, entre d’altres.

La regidora de Serveis Socials, Dolors Pujol, destaca la importància del projecte, ja que “davant d’una situació de vulnerabilitat com la que ens trobem, aquesta proposta és una gran ocasió per donar una oportunitat a les persones afectades. Des de l’Ajuntament estem treballant conjuntament amb Càritas per cobrir les necessitats d’aquestes mares i fills com més aviat millor”.