Campanya informativa per a la recollida generalitzada de la fracció orgànica a Castelló d'Empúries

2018-02-23 12:30

Ha començat a Castelló d’Empúries una campanya informativa dirigida al conjunt de la població, i que té per objectiu donar a conèixer el que serà la recollida de la fracció orgànica a totes les llars del municipi i que de manera efectiva s’iniciarà el proper dia 2 d’abril.

Aquesta recollida de la nova fracció orgànica, que fins ara només es feia als grans productors, s’efectuarà amb contenidor de carrer dels quals se’n posaran prop de 150 unitats de 2.200 l, i que tindran com a principal característica disposar d’una clau sense la qual els usuaris no podran accedir al seu interior per dipositar-hi els residus. Amb això es pretén que el residu recollit sigui d’alta qualitat i tingui en conseqüència un baix percentatge d’impropis.

La campanya de comunicació que farà l’Ajuntament consistirà en un punt d’informació itinerant que al llarg de 28 dies se situarà en diferents llocs d’especial afluència de la població com ara la plaça dels Homes, el mercat d’Empuriabrava, el Centre Cívic o la sortida de les tres escoles del municipi. És en aquests punts on, a banda d’informar de les característiques d’aquesta nova recollida i de la conveniència que cadascú la faci correctament a casa seva, es donarà a tots els usuaris que ho sol·licitin una clau per obrir els contenidors de carrer, un cubell airejat de 10 l per posar a la cuina, un paquet de bosses compostables així com un petit obsequi consistent en una flor de temporada.

Val a dir també que per a la realització de la campanya s’ha comptat amb un ajut de l’Agència de Residus de Catalunya que ha facilitat l’adquisició de 6.000 cubells airejats així com també la contractació d’un equip d’educadors ambientals que atendran al punt d’informació a peu de carrer.

De manera paral·lela a la col·locació dels contenidors de fracció orgànica, es completarà també la renovació del conjunt de la fracció resta amb 60 noves unitats, i de la qual se’n feu una primera fase aquest passat estiu de 2017.