Aquest dimecres 31 comença el Gastromusical al Molí de l'Escala

2013-07-31 09:00

El restaurant Molí de l’Escala tornarà a ser l’escenari del Gastromusical a partir d'aquest dimecres 31 de juliol del Gastromusical. Música i gastronomia es fusionaran de nou en aquesta edició que comptarà amb cinc músics i cinc cuiners del panorama nacional i internacional. Les vetllades se celebraran cada dimecres al vespre, del 31 de juliol al 28 d’agost. CMS Trio i el cuiner i propietari del Molí de l’Escala Jordi Jacas seran els encarregats d’obrir el festival aquest dimecres a 2/4 de 10 del vespre.

El Gastromusical és una proposta pionera que va néixer ara fa set anys de la mà de Jordi Jacas. El festival busca fusionar música i gastronomia, a més d’art i solidaritat, i és una de les ofertes més originals i atractives de la programació estiuenca de la Costa Brava. En aquesta edició, comptarà amb la presència de figures d’àmbit internacional i nacional. Als fogons, s’hi posaran Paco Pérez, Damian Allsop,  Isma Prados i Artur Martínez, a més de Jordi Jacas i, a l’escenari hi pujaran CMS Trio, Quimi Portet, Núria Graham, Amparo Sánchez i Maika Makovski. 

En la primera nit de Gastromusical, la música de CMS Trio (Colina Miralta Sambeat) maridarà amb la cuina empordanesa de Jordi Jacas. Jordi Jacas és cuiner i propietari del Molí de l’Escala, a més d’impulsor i director del Gastromusical. Jacas s’ha format com a cuiner en restaurants de prestigi com l’Albareda de Girona, el Jean Luc Figueras de Barcelona, la Casa Irene d’Arties o el Bulli de Roses. La seva cuina ofereix una àmplia proposta gastronòmica, amb productes de proximitat provinents del mar i de la terra.

Per aquesta primera nit de Gastromusical, Jordi Jacas planteja un gaspatxo de tomàquet raf per menjar amb les mans, una adaptació musicada pel mateix comensal del bacallà al pil-pil,  ‘Anarquia’, amb carn vermella i salsa Cafè París – on proposarà un joc  amb la vedella i una de les grans salses de la cuina clàssica com a protagonistes - i, de postres, Strawberry’s Burguer (hamburguesa de maduixa). Tot això maridat amb la proposta que presentarà Vins Estela de Figueres.

La vetllada al Gastromusical s’obrirà amb l’aperitiu a la terrassa del Molí on es podran degustar aperitius Emporium – inspirats en el passat greco-romà d’Empúries -, Micròfon de parmesà, Coca de Tou dels Til·lers, anxova de l’Escala i dàtils i el producte convidat de la nit serà precisament l’Anxova de l’Escala.

Després de la gastronomia, que situarà el públic en la nit del Gastromusical, serà el torn per a la música amb CMS Trio. Javier Colina, contrabaixista; Marc Miralta, bateria; i Perico Sambeat, saxofonista, componen el Colina Miralta Sambeat Trio (fent honor als seus cognoms), més coneguts com el CMS Trio. Aquest grup ha estat la base de diferents projectes de jazz, barrejant també el flamenc i la música cubana. Els noms de Colina Miralta i Sambeat s’associen a grans referents del jazz estatal i han col·laborat amb artistes de la talla de Bebo Valdés, Dave Douglas o Pat Metheny.

PROGRAMACIÓ

Dimecres 31 de juliol  - Jordi Jacas i CMS Trio

Dimecres 7 d’agost – Damian Allsop i Maika Makovski

Dimecres 14 d’agost – Paco Pérez i Amparo Sánchez

Dimecres 21 d’agost – Isma Prados i Quimi Portet

Dimecres 28 d’agost – Artur Martínez i Núria Graham