Agricultura elimina un niu de vespa velutina a Roses

2014-08-27 16:00

Ahir a la matinada els Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van poder enretirar amb èxit un niu de vespa velutina  instal.lat en una casa d’una urbanització de Roses. La retirada d’aquest niu és important perquè es tracta d’un niu definitiu i s’hauria anat fent gran. D’aquesta manera es destrueix totalment l’expansió d’aquesta colònia.  Les reines d’aquest niu despenjat haurien creat nous l’any vinent.

Aquest és el segon niu que es localitza  aquest any d’aquesta espècie invasora després que se'n detectés el primer a finals de juny  en una masia aïllada a la Vall d’en Bas ( Garrotxa)

El procés de retirada s’ha realitzat garantint les màximes mesures de seguretat. Es trobava en una casa de la urbanització sota un voladís de la mateixa teulada, a una alçada d’uns vuit metres. Les vespes mostraven ja molta activitat i la retirada s’ha fet de matinada, que és quan aquests insectes tenen menys moviment.

El niu d’aquesta espècie invasora, que afecta l’abella de la mel, era encara de petites dimensions, d’uns 25 centímetres. L’avís el van rebre els Agents Rurals del veí de la casa que va alertar de la possibilitat que el niu fos d’aquesta espècie invasora.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural manté activat un protocol d’actuació que s’ha acordat amb el sector així com les mesures preventives que s’estan portant a terme per controlar aquesta espècie invasora que depreda les abelles autòctones adultes.