Adrià Ciurana exposa al Museu de l’Empordà

2015-06-04 17:00

Durant aquest mes de juny es podrà veure, al Museu de l’Empordà, l’exposició "Hipnosi", de l’artista figuerenc Adrià Ciurana, guanyador de la darrera convocatòria del programa Exposicions Viatgeres. S'inaugura aquest divendres a les 7 de la tarda.

Les obres que formen "Hipnosi" són composicions fetes a partir de materials de rebuig, com ara papers, fragments d’embalatge, codis de barres i mapes de deixalleries, entre d’altres, que donen forma a les més tradicionals vanités. El procés que utilitza l’artista per realitzar-les té certes referències a la tècnica del gravat i del collage; treballa damunt d’una planxa de conglomerat, on defineix la forma (com les vanités) i, posteriorment, hi estén la pasta de paper de rebuig que funciona com a suport.

Adrià Ciurana (Figueres, 1985) és llicenciat en belles arts per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat de pintura. Els últims anys ha realitzat moltes exposicions individuals (al Museu de l’Empordà i a la Galeria Dolors Ventós, de Figueres; al Magik Centre d’Arts, del Port de la Selva, i a la Llibreria Vitel·la, de l’Escala) i col·lectives a espais tan coneguts com són ara la Fundació Tàpies, el Cercle Artístic Sant Lluc, el Centre Cultural La Mercè, la Casa Empordà, el Mas d’en Dorra o el Tint de Banyoles.  També ha rebut diversos premis i mencions, alguns dels quals de reconeixement internacional, com ara el Grand Prix de la Biennale Jeune Création Européenne de Montrouge (França) (20013-2014) i el Premi Sala d’Art Jove, l’any 2013.