Acció Catalana organitza la segona Jornada del Catalanisme al segle XXI a Figueres

2023-10-13 07:00

Després de l’èxit obtingut l’any passat a Reus, l’associació Acció Catalana, que presideix el conseller Carles Campuzano, organitza enguany la segona Jornada del Catalanisme al segle XXI al Cercle Sport Figuerenc des de les 9:30 hores. 

Segons els organitzadors, Acció Catalana, es pretén fomentar i repensar el debat catalanista del present i el futur. Després dels anys convulsos derivats del procés independentista, consideren necessari “recompondre els grans consensos del catalanisme i de país i posar les noves bases del catalanisme a partir d’ara”. 

Dins aquest propòsit, l’octubre de l’any passat es va celebrar la primera Jornada del catalanisme al segle XXI a Reus amb gran afluència de participants i ponents rellevants com Marc Sanjaume, Gemma Ubasart, Jordi Amat, Frances-Marc Àlvaro, Jordi Muñoz o David Garrofé, entre d’altres. 

Acció Catalana ha decidit organitzar la segona Jornada anual a Figueres. Serà al Cercle Sport Figuerenc el proper dissabte dia 21 d’octubre durant el matí, amb inscripció prèvia. 

La Jornada l’obrirà el president de l’entitat, el conseller Carles Campuzano i el seguirà la conferència inaugural del director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, Joan Ridao, amb el títol “Ara plurinacionalitat, demà independència”. Seguidament, hi haurà la taula rodona amb el títol “El catalanisme a l’era de Tik Tok” on es vol tractar la visió i l’enfocament de les veus més joves sobre el moviment catalanista. Per fer-ho es compta amb la presència de l’emprenedor social Mohament el Amrani, la politòloga Ariadna Romans, el vicepresident del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Carlos Cañas i la creadora de continguts a xarxes Cèlia Espanya. 

Finalment, i hi haurà una última taula rodona d’anàlisi polític amb el títol “6 anys després, amnistia i què més?” on es comptarà amb la participació del periodista Josep Martí Blanch, la doctora en Dret i especialista en Drets humans, Neus Torbisco, l’editor i periodista Eduard Voltas i la metgessa i ex consellera de justícia i interior Montserrat Tura. La jornada la clourà l’alcalde de Figueres Jordi Masquef. 

Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç: https://www.tickettailor.com/events/associaciaccicatalana/1016199