46 establiments de la comarca participaran en el Gran Recapte del Banc dels Aliments

2014-11-20 11:00

La sisena edició del Gran Recapte d’Aliments que se celebra els dies 28 i 29 d’aquest mes ja compta a les comarques gironines amb la participació de més de 364 supermercats i petits establiments de 90 poblacions de la demarcació. Es tracta d’unes xifres que no han parat de créixer els últims anys gràcies a la incorporació de petits comerços repartits arreu i a la de col·lectius com el del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines i l’Associació de Transports de Girona.

A l'Alt Empordà hi ha en total 46 establiments.

El president de la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Girona, Frederic Gómez, fa una crida a la mobilització de la ciutadania amb l’objectiu d’assolir, com a mínim, la xifra de 460 tones d’aliments del Gran Recapte 2013. El menjar recollit pel Banc dels Aliments de Girona, que es distribueix a través de 114 entitats benèfiques certificades, arriba a unes 42.000 persones necessitades.

La campanya que comença divendres de la setmana que ve comptarà amb la participació de prop de 3.800 voluntaris que seran els encarregats de fer torns a cadascun dels establiments de la demarcació per recollir el menjar que donin els ciutadans. El que es demana són principalment aliments nutritius de llarga durada com llet, oli, farina, llegums secs i conserves de peix.