A punt per a iniciar les obres al carrer Doctor Ochoa del barri de Sant Joan de Figueres

2015-04-20 16:30

Aquesta dies està previst que comencin les obres d'urbanització al carrer Doctor Ochoa de Figueres. La millora d'aquest carrer del barri de Sant Joan que durarà poc menys de dos mesos, actua en un espai de 1.180 metres quadrats i el cost serà d'uns 70.000 euros.

L'actuació anirà vinculada amb la posada en servei d'un centre cívic i social a la part alta del carrer. Un equipament de barri, instal·lat en un mòdul prefabricat, que tindrà una sala de 153 metres quadrats, amb lavabo i despatx, que servirà com a espai polivalent. S'hi accedirà pel carrer Ochoa, on en aquest tram s'haurà remodelat per convertir-lo en un carrer de plataforma única. Serà així des del centre cívic fins a l'encreuament amb el carrer Ramon Mandri. A partir d'allà i cap al sud, el carrer Ochoa es millorarà, però seguirà funcionant com fins ara, amb una calçada i dues voreres.

Altres actuacions
Encara en l'àmbit urbanístic, recordar que amb la Generalitat de Catalunya s'està treballant cas per cas pel desallotjament de 44 cases -propietat de l'administració catalana-  del mateix barri amb l'objectiu de buidar els habitatges i enderrocar-los. Ara mateix l'actuació està en via judicial, però des de l'Ajuntament s'ha establert un conveni amb Vincle per fer l'acompanyament de les famílies desallotjades i treballar amb la Generalitat la seva reubicació en alguna de les propietats que té arreu del país.

Pel que fa l'edifici del carrer Ramon Mandri, que ha provocat queixes dels veïns, recordar que el Govern municipal té per objectiu el restabliment de l'ordre i, per això, s'estan ultimant els detalls perquè una entitat sense ànim de lucre gestioni l'edifici. Tot això amb l'objectiu de qui no compleixi els requisits hagi d'abandonar l'edifici.  

En un altre àmbit de les actuacions a la zona, des de les forces de seguretat s'està treballant en un pla per ampliar els controls i els dispositius contra el frau en el fluid elèctric i vigilància dels cultius de marihuana. 

Finalment, pel que fa a l'atenció social, a les qüestions laborals i econòmiques, en el pla de desenvolupament comunitari (PDC) del sector oest, durant aquest any es faran 51 actuacions, de les quals 18 són noves. Se'n beneficiaran 1.550 veïns i hi participaran 62 professionals.