"Arrels del Vi" a Empúries amb 15 cellers de gamma alta de la DO Empordà

2010-05-22 09:11

La fira vitivinícola professional Arrels del Vi es torna a celebrar a Sant Martí d'Empúries el 22 i 23 de maig, de 12h a 15h i de 17h a 21.30h, després de l'èxit d'assistència que va obtenir en les seves dues edicions anteriors. Organitzada per Dominic Abernethy, propietari de "El Celler Petit” de Sant Martí d'Empúries, Arrels del Vi es consolida com l'única fira professional d'aquestes característiques oberta al públic general, on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar vins de la D.O. Empordàd'alta qualitat, molt difícils de trobar en el mercat, en un entorn privilegiat.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la D.O. Empordà, i el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, la fira compta amb un total de 15 cellers gamma alta de la D.O. Empordà que presentaran varietats de vins de fins a 35 €, amb 1 celler convidat de la Catalunya Nord i amb noves activitats relacionades amb la cultura vitivinícola. El preu de l'entrada, que costarà 15 €, inclou degustació oberta dels millors vins de la D.O. Empordà, 1 copa Riedel valorada en 12€, 3 tapes de maridatge de La Terrassa d'Empúries, una visita guiada a les Ruïnes d'Empúries, degustació de "Mulsum" (vi romà), exercicis de tast de l'Institut Català del Suro i Retecork , i la venda directa de vins a preu de celler.

 Han confirmat la seva participació els següents productors de la D.O. Empordà: Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra / Masia Carreras, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, Lavinyeta, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terrer d’en Tassis, Vinyes dels Aspres, Vinyes i Cellers Mas Llunes, i elconvidat especial d’aquest any de la Catalunya Nord, Domaine Treloar. Arrels del Vi suposa una oportunitat única de degustar en un sol espai els millors vins de la D.O. Empordà i de comprar a preu de celler veritables joies de la vinicultura empordanesa, de vegades, difícils d'aconseguir en distribució tradicional.